Klik op mij voor een verrassing!

De leukste cafés voor de student in Amsterdam

Eindelijk een dagje vrij en je hebt zin om een drankje te gaan doen. Zeer begrijpelijk. Je appt wat vrienden of ze mee willen borrelen. Normaal gesproken ga je vaak naar hetzelfde café omdat je daaraan gewend bent, maar in Amsterdam zijn zoveel leuke cafés waar je waarschijnlijk nog niet bent geweest. Om die reden hebben wij voor jou de 10 leukste cafés in Amsterdam op een rijtje gezet. Puur voor het gemak! Dus doe een keer gek en probeer een nieuwe borrellocatie. Ben jij benieuwd naar een wekelijkse update van de leukste cafés? Op onze Instagram-pagina publiceren wij elke week een top 3 van cafés/restaurants. Ga het checken, zodat je de leukste borrellocaties niet mist!

(De cafés staan niet op volgorde van leuk naar minder leuk. Het zijn allemaal toppers!)

1. Waterkant

Waterkant is opgericht in 2014 en is geïnspireerd op de waterkant in Suriname, Paramaribo. Deze plek is erg multicultureel en geschikt voor studenten! Verwacht lekkere biertjes, hapjes en een flinke dosis relaxtheid. Het menu van Waterkant is erg gevarieerd en biedt ook veel vegetarische gerechten aan. In de zomer kun je gebruikmaken van het ruime terras waar je heerlijk in de zon kunt zitten! Op vrijdag en zaterdag is Waterkant open tot drie uur ‘s nachts. Genoeg tijd voor een borreltje!

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Marnixstraat 246, 1016 TL Amsterdam 

Website: www.waterkantamsterdam.nl

2. Brouwerij Troost Westerpark

Brouwerij Troost heeft 3 verschillende locaties. Vandaag kiezen we voor de locatie in Westerpark, die erg geschikt is voor studenten. Bij deze locatie kun je zowel binnen als buiten uitgebreid zitten, eventueel met een heater. In het café worden ook de bieren zelf gebrouwen, zoals Pilsner, I.P.A., Blond, Wit, enzovoort. Sinds kort maakt de brouwerij ook limonade. In Brouwerij Troost wordt per jaar ongeveer 700.000 liter bier gebrouwen. Hou je van speciaalbier? Give it a try!

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Pazzanistraat 25-27, 1014 DB Amsterdam 

Website: www.brouwerijtroost.nl/westergas-amsterdam

3. De Biertuin centrum

Ongeveer 10 jaar geleden kwamen de microbrouwerijen op in Nederland, geïnspireerd door de speciaalbierrevolutie in Amerika. De Biertuin opende zijn eerste vestiging in 2012. De Biertuin probeert zoveel mogelijk brouwerijen op de kaart te zetten en zoveel mogelijk verschillende soorten biertjes aan te bieden aan de consument! Momenteel heeft De Biertuin ongeveer 25 bieren van de tap en meer dan 120 op fles. De keuzes zijn eindeloos! In de zomer kun je lekker op het terras zitten. De menukaart biedt ook opties om te dineren. De vers gegrilde kip van het spit is bijvoorbeeld echt een aanrader!

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Prinsengracht 494, 1017 KH Amsterdam 

Website: www.debiertuin.nl

4. Tapzuid

Tapzuid Burgers & Beers is volledig in Brooklyn-stijl. De plek is bekend in de bierscene vanwege de meer dan 35 ambachtelijke bieren van brouwerijen in Amsterdam. De menukaart is gebaseerd op het zuiden van Amerika. Tapzuid staat zelfs in de favorietenlijst van de New York Times om te bezoeken. In de zomer kun je plaatsnemen op een ruim terras op het zuiden. Tapzuid heeft momenteel meer dan 100 verschillende bieren. Kortom, na één keer ben je hier nog niet uitgekeken! De perfecte plek voor een lekker hapje eten en een borrel.

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Maasstraat 70, 1078 HL Amsterdam 

Website: www.tapzuid.amsterdam

5. Brouwerij de Eeuwige Jeugd

Hoe jong je blijft, is een keuze. De eeuwige jeugd zit van binnen, dus haal eruit wat erin zit. Oud worden kan altijd nog! Dat is het motto van Brouwerij de Eeuwige Jeugd. Een café midden in Amsterdam Oost tussen alle studenten. Deze plek heeft een groot assortiment aan bieren en lekkere hapjes. Ook kun je ruimtes afhuren voor verjaardagen, borrels en bedrijfsuitjes. Ze organiseren ook avonden waar je bijvoorbeeld Ajax kunt kijken met je vrienden.

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Linnaeusstraat 37A, 1093 EG Amsterdam 

Website: www.deeeuwigejeugd.nl

6. Gapp

Het allerleukste dakterras in Amsterdam. Hier kun je op de 8ste verdieping optimaal genieten van een zonnetje en een lekker koud biertje! GAPP is afgeleid van de naam van de grondlegger van het dakterras, genaamd Gabbe Scheltema. Het terras heette voorheen HOPP. Op het terras kun je oneindig veel soorten biertjes drinken en een lekker hapje eten. Het is het beste met mooi weer, maar als dat niet het geval is, kun je uiteraard ook binnen zitten!

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam 

Website: www.hotelcasa.nl/gapp

7. Pllek

Pllek is een enorm gezellige borrellocatie in Amsterdam-Noord. Hier ben je even weg uit de stad en krijg je een beetje een strandgevoel. Pllek is momenteel het groenste restaurant van Amsterdam. Op de menukaart vind je veel groenten, in mindere mate vis en vlees. De groenten komen voornamelijk uit Amsterdam en de vis uit de Noordzee. Pllek heeft ook een breed scala aan bieren. In de zomer kun je heerlijk op het terras zitten in een zitzak met een biertje! Deze mooie plek aan het water is een toplocatie.

Prijs: €€-€€€ 

Adres: TT Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam 

Website: www.pllek.nl

8. Café Kuijper

Café Kuijper is een heerlijke bruine kroeg, maar dan van deze tijd! Het is vernoemd naar de architect van het pand. In dit café kun je uitgebreid lunchen en ook lekker borrelen met bijpassende borrelgerechten. Elke dinsdag organiseren ze een pubquiz waar je je voor kunt aanmelden. Dit maakt Kuijper de perfecte borrellocatie voor studenten! Je hebt keuze uit veel verschillende soorten bier van de tap en op fles. Ze serveren hier ook heerlijke cocktails. Het terras is verwarmd voor de koudere dagen!

Prijs: € 

Adres: Linnaeusstraat 79, 1093 EK Amsterdam 

Website: www.cafekuijper.nl

9. Bar Bukowski

Bar Bukowski is een enorm gezellige plek in Amsterdam-Oost. Het bestaat zelfs al 8 jaar! Het is vernoemd naar en geïnspireerd door de schrijver Charles Henry Bukowski en straalt een liefde uit voor literatuur en alcohol. Je kunt hier tot middernacht terecht voor een borrel en een lekker borrelhapje. De bekende quote van Bar Bukowski is dan ook: “There is always a reason to drink!” Dus waar wacht je nog op!

Prijs: €€-€€€ 

Adres: Oosterpark 10, 1092 AE Amsterdam 

Website: www.barbukowski.nl

10. Café Fest

Iedereen die studeert aan de HvA in de Wibautstraat kent dit café wel. Dit is HET café om na je schooldag een koud biertje te drinken. Ze hebben veel verschillende soorten bier, maar het is ook geschikt om pitchers weg te drinken met je klas. Bij Café Fest kun je ook lunchen of een borrelhapje nemen. Buiten staan er genoeg tafels om lekker op het terras te zitten. Binnen is er ook genoeg ruimte!

Prijs: € 

Adres: Wibauthof 1, 1091 DD Amsterdam 

Website: www.cafefest.nl

Meer
content